dennenbostent

Aanmelden 
Afval
Afwassen
Brandblusser
Calamiteiten 
Camper Caravan
Corvee 
Duinen
Elektra
Kampgeld
Kampvuren
Klachten

Koelruimte
Mindervaliden 
Nachtregister 
Parkeren 
Pionierhout 
Sanitairgebouw 
Terrein 
Teken 
Te koop, te huur, te leen 
Topografische kaarten 
Wifi 
Winkels 

Aanmelden:

Meld je bij aankomst eerst aan bij de kampstaf, voor je naar je veld gaat. Bij aanmelding op het terrein dient aan de aanwezige kampstaf het ingevulde aanmeldingsformulier én de nachtregistratie overhandigt te worden. Zeker tijdens drukke weekenden is het handig als je deze vast thuis invult. Je kan dan sneller het terrein op. 

Afval:

Voor op de parkeerplaats bevind zich een milieustraat met twee afvalcontainers (Moloks), een glascontainer en een papiercontainer. De afvalcontainers zijn uitsluitend bestemd voor de afvoer van huishoudelijk afval.
Meegebracht thema materiaal, kapot kampeermateriaal e.d. moet je zelf afvoeren. Kartonnen dozen moeten plat gemaakt worden (kapot scheuren) voordat ze in de papiercontainer gaan.
Plastic wordt op het Naaldenveld niet apart ingezameld. Wil je plastic recyclen dan staan In Bentveld, Zandvoort en Heemstede diverse containers voor plastic verpakkingsmateriaal. Maak het verpakkingsmateriaal plat of deuk het in. Het afval wordt er kleiner van en dat helpt bij de inzameling. Meer informatie over wat er in de plastic container mag en waar het dichtstbijzijnde deponeer punt is hangt bij de Molok. Zakken voor plastic recycling zijn verkrijgbaar bij de kampwacht.
Tot slot staan er op het terrein een aantal afvalbakken (toiletgebouwen, parkeerplaats en sportveld) welke uitsluitend bedoeld zijn als prullenbak en niet als afvalcontainer voor de vuilniszakken van de groepen.

Afwassen:

Afwassen kan natuurlijk op je eigen veld, bij de toiletgebouwtjes in het bos en ook bij het aanrecht aan de buitenzijde van het sanitairgebouw ’t Gemak. Het gebruik van een biologisch afbreekbaar afwasmiddel heeft onze voorkeur. De lage waterkraan aan de zijkant van 't Gemak is alleen om water te tappen voor bijvoorbeeld de afwas, niet om daar pannen af te spoelen: er zit namelijk geen afvoer onder.

Brandblusser:

Bij aankomst op het Naaldenveld krijgt iedere gebruiker van een kampterrein verplicht een 6 kg schuimblusser mee. Hiervoor moest tot voor kort aan de kampwacht een borg van 50 euro cash betaald worden. Dit hoeft sinds de zomer van 2020 niet meer. Maar indien de brandblusser gebruikt en/of beschadigd wordt ingeleverd bij de kampstaf dan brengen wij 50,- in rekening. De blusser is alleen bedoeld voor directe noodgevallen (keukentent, bosbrand enz.) en niet om aan het einde van de avond het kampvuur te doven. Misbruik van de blusser wordt in rekening gebracht bij de groep. 

Calamiteiten:

Bij de kampstaf is een uitgebreid calamiteiten- en ontruimingsplan aanwezig. Daarnaast is er een calamiteiten- en ontruimingsplan (verkorte versie) te downloaden. Eerst (zelf) 112 alarmeren - Locatie noodgeval: Naaldenveld, Zuidlaan 47, 2116 GA Bentveld -, dan (kampstaf) informeren - huisje kampstaf 023-5232400 - Waarschuw na het alarmeren via 112 (ambulance, brandweer of politie) direct de kampstaf i.v.m. het vrijmaken van wegen en paden, opvang en begeleiden, assisteren e.d.
Meld het even als je langere tijd van het terrein gaat. Laat geen belangrijke documenten en/of kostbare dingen achter in je tent.

Camper / Caravan:

Op Lange Veld A, B en C zijn caravans toegestaan, op alle andere velden niet. Reserveren is noodzakelijk. Campers en soortgelijke voertuigen zijn niet toegstaan. Er mag ook niet op de parkeerplaats overnacht worden.

Corvee:

Gedurende de zomerkampen hebben de groepen corvee voor de was- en toiletgebouwen en het terrein zelf. De uitgewerkte corveelijst hangt bij beide toiletten. De corveeploegen melden zich bij de kampstaf.

Duinen:

Voor de duinen van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is geen toegangskaart nodig. Je mag daar lopend en fietsend in.
Voor de Amsterdamse Waterleidingduinen moet toegang betaald worden (tot 18 jaar gratis). Dagkaarten zijn te koop via de website van de Waterleidingduinen of bij Pannekoekenhuis 'De Duinrand' aan de Zandvoortselaan. De Waterleidingduinen zijn alleen lopend toegankelijk. 

Elektra:

Op het terrein zijn vijf aansluitpunten voor elektra beschikbaar. De aansluitingen zijn geschikt voor een (blauwe) CEE-verloopstekker, vergeet deze niet mee te nemen. De locaties zijn: Lange Veld, Vlakke Veld, Dennenbos, Grote Veld en de kruising nabij Prunusveld (t.b.v. Driehoek, Prunusveld en Beukenbos). Deze aansluitingen zijn vooral geschikt voor een lampje of voor het opladen van je telefoon of iets soortgelijks. Heb je andere apparaten, vraag dan even aan team reserveringen of dit mogelijk is. Kijk voor de kosten bij 'tarieven'. Op alle andere velden is geen stroom beschikbaar (ook niet met een zelf meegebracht verlengsnoer).
Er is gratis stroom aanwezig bij de hangplek naast 'Het gemak'. Hier kan je je telefoon of powerbank opladen. Het gebruik van een aggregaat is niet toegestaan.
Nieuw in 2020: lockers om je powerbank (of telefoon) in op te laden. Het gebruik hiervan is gratis en op eigen risico. Sleutel kwijt? Dan brengen wij 10,- in rekening.

Kampgeld:

Tijdens de zomerkampweken worden de groepen verzocht het resterende bedrag uiterlijk de donderdag voor vertrek te betalen. Het kampgeld kan met behulp van een pinautomaat worden betaald.

Kampvuren:

Kleine houtvuren zijn toegestaan, tenzij een algemeen stookverbod van kracht is. De beheerder/ kampstaf houdt hierover contact met de brandweer. Zorg voor een alternatief om te kunnen koken als een stookverbod geldt.
Grondvuren zijn niet toegestaan. Voor een kampvuurtje is per kampterrein een stookton als vuurbak op een betonplaat beschikbaar. Alleen in deze stookton mag gestookt worden, eigen stooktonnen zijn niet toegestaan. Zorg voor voldoende blusmateriaal (brandblusser en water) in de buurt van het vuur en laat een houtvuur nooit onbeheerd achter. Kampvuren mogen alleen met water geblust worden.
Brandhout is te koop bij de kampwacht en mag ook worden gesprokkeld (niet uit de houtwallen). In geen geval mogen bomen (ook geen dode) worden gekapt of anderszins beschadigd. Pallethout is toegestaan mits ontdaan van spijkers. Geen hele pallets op het vuur.
De aanwezige groepen kunnen gezamenlijk een kampvuur met elkaar organiseren. Hiervoor kan dan gebruik gemaakt worden van de grote kampvuurkuil achter op het terrein. Je kunt de grote kampvuurkuil reserveren.

Klachten:

De beheerders en kampstaf van het Naaldenveld zijn er om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Indien u een klacht heeft, bespreek dit dan meteen tijdens uw verblijf met de beheerder of kampstaf persoonlijk, opdat uw klacht mogelijk kan worden verholpen. Als u na uw verblijft een klacht wilt uiten, kunt u deze per e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Koelruimte:

Voor de levensmiddelen die gekoeld moeten blijven zijn twee koelkasten en een vrieskast te gebruiken. Deze staan in de koelruimte aan de achterzijde van 't Gemak' en zijn door de kampeerders vrij te gebruiken. Deze koelruimte is altijd open.
Houd wat betreft de beschikbare ruimte rekening met elkaar.
Zet duidelijk je groepsnaam op je spullen en vergeet niet aan het einde van je kamp je spullen weg te halen.
Alcoholische dranken mogen niet in de koelkast en zullen door de kampstaf worden verwijderd. 

Mindervaliden:

In ‘t Gemak is een speciale mindervalide ruimte met aangepast toilet, douche en wastafel. Bij de kampwacht is een sleutel op te vragen zodat deze ruimte dag en nacht beschikbaar is. Op de parkeerplaats is één mindervalide parkeerplaats. Alleen de toegangsweg van het Naaldenveld is geasfalteerd. De meeste paden zijn bedekt met bosgrond.

Nachtregister:

Het Naaldenveld hanteert een nachtregister. In Nederland is namelijk een wettelijke registratieverplichting voor het bijhouden van een nachtregister voor een ieder die beroepsmatig nachtverblijf verschaft, dat geldt ook voor het Naaldenveld. Ook is het een eis van de brandweer voor het verkrijgen van een gebruiksvergunning. En in geval van een calamiteit is het belangrijk te weten welke groepen en met hoeveel kampeerders op een bepaald moment op het terrein aanwezig zijn. Daarnaast is het voor de kampstaf prettig om een overzicht te hebben van de aanwezige personen. Post die onvolledig geadresseerd is of nood telefoontjes kunnen dan snel afgehandeld worden. 

Parkeren en/of laden lossen:

Er is ruimte om circa 60 personenauto's te parkeren op het Naaldenveld parkeerterrein. Auto's en motoren parkeren op het parkeerterrein, fietsen en brommers in de fietsenstalling. Het is niet toegestaan met auto's, motoren, brommers of fietsen op het terrein te rijden.
In drukke periodes kunnen soms niet alle kampeerders met de auto's op het parkeerterrein staan: we gaan dan uit van ongeveer per 9 kampeerders 1 personenauto. Om verkeersproblemen te voorkomen vragen wij (tijdens drukke wisseldagen) ouders die kinderen komen brengen of halen te parkeren op de hoek Zuidlaan/Grenslaan en dan vanaf daar naar het Naaldenveld te lopen. Op de Zuidlaan is het verboden te parkeren en te laden en lossen i.v.m een goede bereikbaarheid voor de manege en omwonenden. Parkeren op de hoek Teunisbloemlaan/Duinrooslaan is ook een goede mogelijkheid, dan is het langs de manege nog een klein stukje over het onverharde (fiets)pad. 

Touringcars, bussen, hele grote vrachtauto's en trekker/oplegger combinaties kunnen niet het Naaldenveld terrein oprijden, zij kunnen ook niet keren aan het einde van de Zuidlaan. In de buurt is voldoende vrije parkeerruimte, zoals op de Naaldenveldweg, kruising Zuidlaan en Grenslaan.
Incidenteel kan een vrachtwagen (model bakwagen) met een maximale lengte van 9 meter op het terrein gelost worden. Onze voorkeur gaat daarom uit naar auto's met aanhangers. De mogelijkheid om een container met materiaal te parkeren dient bij de reservering van het kampterrein besproken te worden. Bij twijfel of de vrachtauto op het terrein kan, graag eerst parkeren op de Naaldenveldweg en de chauffeur even zelf laten kijken of hij/zij de draai kan maken.

Voor het vervoer van kampmateriaal zijn kruiwagens en handkarren aanwezig. Het meebrengen van een eigen handkar is toegestaan. Grote hoeveelheden bagage kunnen met de tractor worden weggebracht naar het kampterrein. Je dient zelf de aanhanger te laden en weer leeg te halen. Je kunt je eigen aanhanger eventueel op je eigen kampeerveld laten staan. Persoonlijke bagage dient door de kampeerders zelf naar het kampterrein gebracht te worden. Houd hier dus rekening mee.

Pionierhout:

Naast ‘t Gemak en vlakbij het toiletgebouw bij Berg en Dal, staan rekken met pionierhout. Het hout is op lengte gesorteerd. Geef bij aankomst even door hoeveel hout je denkt nodig te hebben. Je kunt geen pionierhout reserveren. Na afloop van je kamp graag het pionierhout weer in hetzelfde rek terugleggen. Kijk ook bij tarieven voor de kosten.

Sanitairgebouw ‘t Gemak, toiletgebouwen op het terrein en watertappunten:

Voorop het terrein is het sanitairgebouw 't Gemak met gratis warme douches (4 minuten aan: warm water, 4 minuten uit: geen water), wasbakken, toiletten en een aparte mindervalide ruimte met een toilet, wastafel  en douche. Er is een afzonderlijke stortplaats voor afvalwater en het legen van een chemisch toilet.
Tussen 23.00 uur en 07.00 uur komt er geen water uit de douche. Bevers, esta's, welpen, kabouters of andere jonge kinderen die na 23.00 uur de was- of toiletruimte gebruiken, moeten worden begeleid door leiding. Er is géén w.c.-papier op de toiletten, regel dit binnen de groep. De schoonmaak van 't gemak is in drukke periodes gepland tussen 10.00 - 11.00 uur en tussen 19.00 - 20.00 uur.
Tevens staan er op het terrein twee gebouwtjes met ieder 6 toiletten. Voor deze toiletten geldt in rustige periodes dat de groepen die achter op het terrein staan de sleutel van 1 van de 6 toiletten kunnen ontvangen (bij verlies van deze sleutel brengen wij 20,- in rekening). De groep heeft daarmee de beschikking over een eigen toilet en is zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken hiervan. Tijdens drukke periodes zijn de toiletten allemaal open en wordt er een schoonmaakrooster opgehangen.
Verdeeld over het terrein vind je meerdere tappunten voor drinkwater. Het is niet toegestaan om waterslangen aan deze kranen vast te maken.

Terrein:

Het Naaldenveld is een omheind terrein waardoor kinderen, als ze de weg kwijt zijn, altijd in één richting lopend naar een hek moeten zoeken om vervolgens het hek in één richting te blijven volgen waarna ze vanzelf bij het huisje van de kampstaf komen.
Bij een stortbui neemt de grond geen water op. Neem voorzorgsmaatregelen. Graaf geen geulen maar wrik de grond los.

Teken:

Op het terrein zijn teken aanwezig, vooral in het hoge gras en de struiken. Verwijderd binnen 24 uur geven ze weinig kans op besmetting. Verdoof de teek nooit voor je hem verwijderd. Controleer iedereen elke dag op teken en geef de ouders door waar en wanneer zijn/haar kind een teek had. Als je geen tekentang meehebt, kun je terecht bij de kampstaf. Indien er problemen zijn met het verwijderen van een teek, kan de kampstaf je misschien helpen. Zie voor meer informatie ook de teek-app van het RIVM.

Te koop, te huur, te leen:

Bij de kampstaf zijn o.a. naambandjes, badges, kaarten en postzegels te koop. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tafels en banken of de Keuken Tent (5 x 6 m²) te huren. Tevens is er een fietspomp te leen. Gps'en zijn te huur bij buitensportzaken als Bever of Soellaart in Haarlem.
Verder zijn er hikes en andere activiteiten te leen, kijk hiervoor bij Activiteiten op het Naaldenveld en Activiteiten buiten het Naaldenveld.

Topografische kaarten:

Van het gebied rondom het Naaldenveld, ingang op RD 99380 486160, zijn door de Topografische
Dienst Kadaster de volgende topografische kaarten uitgegeven:
- Schaal 1 : 25.000 Kaartblad 24H - Noordwijkerhout / Kaartblad 25A - Haarlem / Kaartblad 25C - Hoofddorp
- Schaal 1 : 50.000 Kaartblad 25W - Amsterdam
Deze kaarten zijn te koop bij de Topografische Dienst Kadaster.

WIFI:

Bij 't Gemak, het sanitairgebouw bij de ingang, bevindt zich de WIFI Hotspot. Het WIFI-wachtwoord staat vermeld bij de hotspot. Er is daar ook een ‘hangplek’ waar mobiele telefoons gratis opgeladen kunnen worden. Als je je mobiel tijdens het opladen achterlaat bij de Hotspot, is dit je eigen verantwoordelijkheid.

Winkels:

Winkels zijn op korte afstand in Zandvoort en Heemstede bereikbaar. Veel winkels zijn ook op zondag geopend. Kijk voor adressen en openingstijden op de belangrijke adressen pagina.