SportveldgbKan ik al reserveren voor volgend jaar?

Ja, dat kan. Hou je wel rekening met de aantallen die je opgeeft? Zie ook de vraag 'Waarom moet je 70% aanbetalen'. 

Waarom moet je 70% aanbetalen en niet meteen 100%?

In drukke weekenden en zomerkamp weken vragen we of je 70% van de totaal factuur 8 weken van tevoren wil betalen (zie de reserveringsvoorwaarden). Het aantal overnachtingen dat de aanbetaling overstijgt, dient tijdens zomerkampen op de donderdag voor vertrek (liefst met pin) afgerekend te worden bij de kampstaf. Zo heb je nog 30% speling in het aantal overnachtingen, die je niet hoeft te betalen als je minder overnachtingen nodig hebt. Teveel aanbetaalde overnachtingen worden niet terugbetaald (als het daadwerkelijke aantal overnachtingen minder dan 70% van het geplande aantal is). Tot 8 weken van tevoren kan je nog aantallen wijzigen, maar zorg ervoor dat je niet ook al teveel hebt aanbetaald. Hou je er rekening mee dat als je met minder personen komt, je ook een kleiner terrein toegewezen kan krijgen? Vergeet niet een ingevuld aanmeldformulier én nachtregister mee te nemen. 

Wat betaal ik voor kinderen die nog geen lid kunnen zijn van Scouting omdat ze te jong zijn?

Baby's tot 1 jaar zijn gratis. Kinderen vanaf 1 jaar die nog geen lid kunnen zijn van Scouting omdat ze te jong zijn betalen het Scouting tarief.

Kan ik het terrein komen verkennen voor ons zomerkamp?

Dat kan, kijk even op de kalender op de reserveer pagina of we open zijn. Kom je van ver? Bel dan voor je vertrek even naar de dienstdoende kampstaf in het huisje 023-5242300 om zeker te weten dat er iemand aanwezig is (als er geen kampeerders (meer) zijn is er ook geen kampstaf aanwezig!).

Verkopen jullie ook stookhout?

Ja, we verkopen zakken hout. Je mag ook hout sprokkelen. Neem zelf een bijl of zaag mee om het hout klein te maken, het gebruik van een kettingzaag is verboden. Hakken en/of zagen mag overigens alleen op het eigen terrein bij de stookplaats. Het hout uit de houtwallen mag niet gebruikt worden als stookhout. 
Tijdens droogte mag er niet gestookt worden. Als er een stookverbod geldt dan mag er alleen op gas gekookt worden. Wij laten ons o.a. adviseren door natuurbrandrisico.nl

Er staat een dode boom, mogen we die omhakken voor stookhout?

Nee, je mag nooit zelf een boom kappen. Dode bomen die geen gevaar opleveren voor de kampeerders laten we staan. Hierin zitten vaak vogels en andere dieren. Hout mag je sprokkelen van de grond.

Wij zijn een milieubewuste groep. Kunnen wij ons afval gescheiden aanleveren?

Ja, op het Naaldenveld staat een papiercontainer, een glasbak en twee moloks voor huishoudelijk afval. Als je ook plastic wilt scheiden kan je hiervoor een zak halen bij de kampstaf. De zak met plastic afval graag zelf brengen naar de milieustraat in de wijk (5 minuten lopen). Grof afval zoals thema materiaal, kapot kampeermateriaal mag je weer mee naar huis nemen.

Reserveren lukt niet, wat nu?

Vaak heeft de oplossing te maken met de aankomst en vertrektijden. Misschien is het veld nog bezet op de tijd dat je aan wilt komen? Ga eerst naar de Scouts Online pagina van het Naaldenveld. Klik dan eerst op de grijze balk onder het coördinaat. Hiermee kan je de beschikbaarheid van het veld van jouw voorkeur controleren. Staat deze op rood, dan moet je helaas op zoek gaan naar een ander veld. Kijk ook even naar de actuele bezetting. Als er namelijk meer dan 500 gasten zijn kunnen ook de laatste groene velden niet geboekt worden.

Kan ik het tweedaagse hiketerrein Schoteroog terrein bij jullie reserveren?

Nee, het hike terrein is van Scouting Regio Haarlem. Je moet dit terrein zelf reserveren. De gegevens vind je onder 'contact'.
Zorg er altijd voor dat je de routes vlak voor je verblijf bij ons print, dan heb je de meest actuele versie. 

Waar parkeer ik als ik met een touringbus kom?

Touringcars, bussen, hele grote vrachtauto's en trekker/oplegger combinaties kunnen niet het Naaldenveld terrein oprijden, zij kunnen ook niet keren aan het einde van de Zuidlaan. In de buurt is voldoende vrije parkeerruimte, zoals op de Naaldenveldweg, kruising Zuidlaan en Grenslaan.
Incidenteel kan een vrachtwagen (model bakwagen) met een maximale lengte van 9 meter op het terrein gelost worden. Onze voorkeur gaat daarom uit naar auto's met aanhangers. De mogelijkheid om een container met materiaal te parkeren dient bij de reservering van het kampterrein besproken te worden. Bij twijfel of de vrachtauto op het terrein kan, graag eerst parkeren op de Naaldenveldweg en de chauffeur even zelf laten kijken of hij/zij de draai kan maken. Op de Zuidlaan is het verboden te parkeren en te laden en lossen i.v.m een goede bereikbaarheid voor de manege en omwonenden.
Kom je kinderen brengen voor een zomer-, hemelvaart- en/of pinksterkamp? Je kan dan ook parkeren op de Teunisbloemlaan en dan het pad langs de manege lopen. 

Mag ik een hangmat ophangen of een kabelbaan maken?

Dit mag, zolang je de bomen niet beschadigd. Een lap jute om de boom heen is voor een hangmat vaak al voldoende. Ook bij pionier werken aan bomen zien we graag dat bomen beschermd worden. Jute moet je zelf meenemen.
Bij een kabelbaan komt er meer druk op de boom te staan en zal je voor betere bescherming moeten zorgen.

Is er stroom beschikbaar?

Op het terrein zijn vijf aansluitpunten voor elektra beschikbaar. De aansluitingen zijn geschikt voor een (blauwe) CEE-verloopstekker, vergeet deze niet mee te nemen. De locaties zijn: Lange Veld, Vlakke Veld, Dennenbos, Grote Veld en de kruising nabij Prunusveld (t.b.v. Driehoek, Prunusveld en Beukenbos). Deze aansluitingen zijn vooral geschikt voor een lampje of voor het opladen van je telefoon of iets soortgelijks. Heb je andere apparaten, vraag dan even aan team reserveringen of dit mogelijk is. Kijk voor de kosten bij 'tarieven'. Op alle andere velden is geen stroom beschikbaar (ook niet met een zelf meegebracht verlengsnoer).

Kan ik mijn telefoon ergens opladen?

Er is gratis stroom aanwezig bij de hangplek naast 'het Gemak'. Hier kan je je telefoon of powerbank opladen. Het gebruik van een aggregaat is niet toegestaan.
Nieuw per juli 2020: lockers om je telefoon/powerbank in op te laden. Speciaal voor de terreinen zonder stroom. Zo kan je (bij voorkeur) overdag je powerbank opladen en met je powerbank 's nachts je telefoon. Zo blijf je altijd bereikbaar. Bij verlies van de lockersleutel brengen wij 10,- in rekening.

Waarom is het handig als ik het nachtregister én aanmeldformulier thuis vast invul?

Meld je bij aankomst eerst aan bij de kampstaf, voor je naar je veld gaat. Bij aanmelding op het terrein dient aan de aanwezige kampstaf het ingevulde aanmeldingsformulier én de nachtregistratie overhandigt te worden. Zeker tijdens drukke weekenden is het handig als je deze vast thuis invult. Je kan dan sneller het terrein op. 

Hoe laat kan ik mijn terrein op?

Om gedurende de zomerkampweken de wisseling van groepen op zaterdag zo soepel mogelijk te laten verlopen, gelden de volgende vertrek- en aankomsttijden:
- vanaf 14.00 uur kan je je aanmelden en daarna kan je je kampterrein op.
- vertrekkende groepen moeten het kampterrein op zaterdag om uiterlijk 12.00 uur verlaten hebben.
Je huurt dus het gereserveerde veld tijdens de zomervakantie vanaf 14.00 uur op de aankomstdag tot 12.00 uur op de dag van vertrek.
Als je later wilt vertrekken is dat alleen mogelijk na akkoord van team reserveringen of in overleg met de dienstdoende kampwacht.
De kampstaf heeft de tijd tussen 12.00 en 14.00 uur nodig voor de overdracht en wisseling van de wacht. 

Als we alleen in de weekenden geopend zijn, ben je welkom vanaf vrijdagavond 18.00 uur. Op zondagavond om 18.00 uur sluiten we het hek weer. (Laat dus na het uitchecken niet je auto op het terrein staan zonder dit met de kampstaf te overleggen.) Tijdens Pasen, Hemelvaart en Pinksteren gelden afwijkende aankomst- en/of vertrektijden, deze zijn op te vragen bij team reserveringen van het Naaldenveld.
Andere aankomst- en vertrektijden zijn alleen mogelijk na toestemming van team reserveringen. 

Wat is er bij jullie te doen en wat is er in de omgeving te doen?

Alle activiteiten op het terrein vind je hier: Activiteiten op het Naaldenveld. Activiteiten buiten het terrein vind je hier: Activiteiten buiten het Naaldenveld.
Kjk ook eens bij de handige links voor musea en sportactiviteiten. Heb je zelf een leuke activiteit? Mail het ons, dan zetten we dit ook bij de links.

Waar kan ik parkeren in Zandvoort?

Op de website van Zandvoort parkeerservice staan alle vergunningsgebieden en de plaatsen waar er (betaald) geparkeerd kan worden.

 

Staat je vraag er niet bij? Kijk nog even naar de kampregels en het Naaldenveld ABC. Ook hier kan je veel informatie vinden.