Afspraken over kamperen in bubbels op Het Naaldenveld tijdens Corona

Deze afspraken zijn aanvullend op de landelijke protocollen en specifiek voor ons kampterrein. Afspraken kunnen nog worden aangepast.


Vóór het kamp:

Wat zijn de regels die ik moet weten? (Update 22-4-21)

De protocollen van Scouting Nederland. Deze kan je vinden op https://samenopkamp.nl

Wij gaan ervan uit dat je voorafgaand aan je kamp op de hoogte bent van de actuele corona regels en dat je dit protocol kent. Alle kampeerders moeten zich aan de actuele coronamaatregelen en het protocol houden.

Daarnaast zijn extra afspraken gemaakt door Het Naaldenveld om kamperen in bubbels mogelijk te maken. Die afspraken vind je hieronder.

Waarom moeten we het nachtregister al voor onze kampweek mailen?

Uiterlijk een week voor het kamp ontvangen wij graag het nachtregister digitaal, deze stuur je aan je eigen kampstaf of als deze nog niet bekend is naar team reserveringen. Zo weten wij de exacte aantallen voor de administratie, de facturering én het aanmelden op de aankomstdag een stuk gemakkelijker. Tijdens het aanmelden lopen we samen het aanmeldformulier na.

 

Wat is de overnachtingsprijs en waarom betalen we € 0,75 extra coronatoeslag?
De prijs om te kunnen overnachten is normaal € 3,75 p.p.p.n. Om voor iedere bubbel een eigen toilet beschikbaar te hebben, huren wij bij drukte extra toiletunits en zorgen wij voor extra schoonmaakproducten. De kampprijs komt hierdoor dus voor dit seizoen op € 4,50 p.p.p.n. Dixies en Porta Potties mogen niet gebruikt worden vanwege het kamperen in een natura-2000 gebied.

Wat is er nog meer belangrijk om voor het kamp te doen?

Informeer de ouders van de kinderen over het kiss-en-ride afspraak, de regels over de bagage en het tijdslot. Hier houden wij ons strikt aan. Geef ze deze regels en/of de infobrief om door te lezen.

Kan ik op de aankomstdag later aankomen dan de rest van de groep? Ik moet namelijk werken/eten/slapen/poepen...

Jullie krijgen per mail aan de contactpersoon in sol (op de factuur) een tijdslot waarbinnen de hele groep aankomt, hier start jullie bubbel. Buiten deze tijd komen andere groepen binnen hun eigen tijdsloten Het Naaldenveld op. Het is dus niet mogelijk om tijdens andermans tijd aan te komen en/of te vertrekken.


Kunnen wij op de fiets komen?

Ja, graag zelfs! Geef je dit door aan team reserveringen? Je krijgt dan bij aankomst een plekje in de fietsenstalling toegewezen. Wil je tijdens kamp op pad met de fiets en is er net een andere bubbel in de fietsenstalling? Hou dan afstand en wacht tot deze groep uit de fietsenstalling is. De aangewezen plek blijft tijdens het hele kamp jullie fietsenstalling.


Aankomst:

Hoe regelen jullie de kiss-en-ride tijdens de aankomst?

Wij volgen het protocol van Scouting Nederland. Ouders mogen binnen het tijdslot de kinderen brengen. Zorg dat de jeugdleden alleen handbagage mee hebben in de auto. Ouders mogen niet uitstappen. De kinderen worden afgezet met eventuele handbagage bij de leiding en de ouders gaan meteen weer weg. Met of zonder kiss...


Wat zijn onze aankomst- en/of vertrektijden?

Hierover wordt de contactpersoon via sol gemaild door team reserveringen. De aankomsttijd staat op de factuur. Het is belangrijk om binnen het tijdslot allemaal aan te komen. Dit is de enige manier om contact met andere bubbels te voorkomen. Buiten dit tijdslot is het niet mogelijk om aan te komen of te vertrekken op deze dagen. Ook het materiaal moet in dit tijdslot worden gebracht.


Kan ik nog wel het terrein af?

Ja hoor, alleen tijdens de drukke aankomst- en vertrekdagen proberen wij de verkeersbewegingen zoveel mogelijk te beperken. 


Hoe kunnen wij de bagage op het terrein krijgen?

Omdat het uit- en overladen van vrachtwagens en busjes altijd heel veel tijd inneemt en wij zo min mogelijk groepen tegelijk op het parkeerterrein willen hebben, kun je dit jaar alleen gebruik maken van eigen aanhangers. De aanhangers worden bij aankomst door onze tractor op je eigen kampeerterrein gezet en mogen daar de hele kampperiode staan. Zorg ervoor dat zowel het kampeer- en spelmateriaal als de persoonlijke bagage op de aanhanger(s) ligt, zodat wij alles vlot kunnen neerzetten op je terrein. 


Kunnen wij ook de handkarren gebruiken?

Ja, deze staan klaar en zijn alleen bedoeld tijdens kamp voor het vervoer van boodschappen. Vóór gebruik kan je de handvatten ontsmetten met door ons geleverd schoonmaakmateriaal. Na gebruik van de Naaldenveld-handkarren deze meteen terugbrengen, zodat deze ontsmet kunnen worden voordat een andere bubbel ze gaat gebruiken. Het meenemen van eigen handkarren is toegestaan, graag zelfs.


Hoe kunnen wij ons aanmelden op de aankomstdag?
Eén persoon per groep meldt zich binnen het tijdslot bij de kampstaf. Deze persoon blijft de contactpersoon tijdens het hele kamp. Op 1,5 meter afstand uiteraard. We nemen de afspraken en eventuele vragen nog kort door. En je krijgt dan een brandblusser, emmer voor water en een emmer met toiletborstel en schoonmaakmiddelen mee. Deze lever je weer in aan het einde van je kamp. 

Het nachtregister hebben we al van jullie ontvangen, dus dat is makkelijk. Zorg ervoor dat de ingevulde gezondheidsformulieren meegaan op kamp, zoals het landelijk protocol ook aangeeft. 

De borg van € 50,- die we normaal hanteren, hoef je deze weken niet te betalen vanwege het extra contactmoment. Mocht er oneigenlijk gebruik gemaakt worden van het Naaldenveld-materiaal, zoals de brandblusser, dan wordt dit bij de groep in rekening gebracht. Deze kosten moeten bij het inleveren van de geleende materialen via een pinbetaling voldaan worden. 


Waarom is er een app-groep tijdens kamp?

Van iedere groep gaat de contactpersoon in de Naaldenveld-app-groep. Wij zullen via deze groep communiceren over o.a. het ophalen van afval, bij calamiteiten en eventuele aanpassingen in de afspraken. Na het kamp zullen wij de nummers conform de AVG-wetgeving weer verwijderen.  


Hebben wij genoeg ruimte om méér tenten op te zetten zodat we volgens het protocol https://www.wegaanopzomerkamp.nl/ kunnen kamperen?

Dat ligt helemaal aan het terrein dat je geboekt hebt en met hoeveel personen en tenten je uiteindelijk komt. Kijk ook op de foto’s van de terreinen https://naaldenveld.scouting.nl/nl/terrein/kampeerterreinen om een inschatting te kunnen maken. Het verschil in ruimte tussen 1 kleine legertent voor 20 personen of 20 aparte tentjes is best groot. Denk slim na over je kampeermiddelen, ruilen van terrein is niet meer mogelijk.

Is er een terrein waar we een spel kunnen doen?

Overleg met de dienstdoende kampstaf wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Zij weten precies welk kampeerveld er vrij is om daar te kunnen spelen. Het gebruik van het sportveld wordt door de kampstaf ingedeeld, in goed overleg met alle groepen. 


Is er zaterdag een zomerkamp praatje waarbij alle groepen vertegenwoordigd zijn?

Helaas kan dit niet, omdat er dan contact tussen de bubbels is. Tijdens de inschrijving wordt je overal over geïnformeerd. Acute zaken worden via de app-groep gecommuniceerd.

Ik wil toch nog graag langskomen om een nachtje te kamperen. Kan dit?

Nee, wij zijn deze zomer helaas alleen geopend voor groepskampen, op basis van reserveringen. 

Tijdens het kamp:


Kunnen wij een koelkast(deel) gebruiken?
Onze koelkasten zijn vrij om te gebruiken. Eén volwassene (steeds dezelfde) per bubbel heeft toegang tot de ruimte. Maak voor én na gebruik de klink van de koelkastdeur schoon. Open verpakkingen en alcohol worden uit de koelkast verwijderd! Beperk in drukke weken de ruimte die je gebruikt. Stop al je etenswaren in een doos of tas en zet duidelijk de groepsnaam erop. Dozen en tassen zonder naam worden ook verwijderd. Voor vertrek graag je eigen spullen uit de koelkast halen. Let op dat je de looproute van en naar de koelruimte gebruikt. Uiteraard mag je ook zelf een (kleine) koelkast meenemen, die je op je kampterrein zet. Let op, niet alle kampeerveldjes hebben elektra. 


Is er ook spelmateriaal te leen?

Spelmateriaal kan alleen uitgeleend worden in overleg met de kampstaf. Wij proberen dit vanwege de hygiëne te beperken. Helaas blijft de Escaperoom deze zomer gesloten. Op onze website staan wel enkele hikeroutes, misschien zit daar iets voor jullie bij? Print deze dan voor je op kamp gaat al uit, want dat kan niet op Het Naaldenveld.


Wat doen we met ons afval?
Tijdens drukke weken zal de kampstaf dagelijks een ronde rijden met de aanhanger om het afval op te halen. Dit is ook om bubbel-contact te vermijden. Jullie krijgen in de app bericht over de tijd dat de kampstaf langs komt. Dat is nog eens een mooie afspraak toch?


Welke looproutes zijn er gemaakt?

Om ‘t Gemak, dit is het gemeenschappelijke (sanitair)gebouw voor op het terrein, is een looproute gecreëerd. Wij vragen iedereen om rechts te houden en zonodig even in de zijkant te gaan staan. Houd rekening met elkaar. 


Moeten wij zelf EHBO-materiaal meenemen?

Ja! Als groep ben je zelf verantwoordelijk voor de EHBO. Denk ook aan tekenpennen! Uiteraard staan wij wel klaar bij calamiteiten. 


Komt de Scoutshop dit jaar wel naar het Naaldenveld?

Helaas, de Scoutshop trekt altijd veel mensen aan, ook van buitenaf. De scoutshop op ons terrein is dus gesloten. Ons ‘winkeltje’ voor badges, naambandje en kaarten is wel open. Let op, alleen de contactpersoon kan deze badges bij ons bestellen en liefst in één keer ophalen. Wat er te koop is, kan je zien op de poster op de toilethokjes.


Kunnen wij onze boodschappen laten bezorgen?

Dit kan zeker! De bezorgservice mag de boodschappen onder het afdak van het oude (toilet)gebouw, naast het kampwachthuisje, neerzetten. Zorg dat de naam van de groep en het 06-nummer bekend is bij de bezorgservice. 


Kunnen wij het resterende kampgeld (contactloos) pinnen?

Ja, dit moet zelfs. Wij accepteren tijdens de corona periode geen contant geld.


Is de hangplek met het stekkerblok aanwezig?

Nee, de hangplek hebben wij moeten weghalen. De contactpersoon kan, wanneer je een kampeerveld zonder elektra hebt, bij de inschrijving op de aankomstdag een lockersleutel vragen. In de kleine, afsluitbare locker zit een stopcontact. Daar kunnen jullie telefoons (van de leiding) opladen. Of powerbanks! Je kunt de locker de hele week gebruiken. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Sanitair

Zijn er genoeg toiletten?

Ja, tijdens drukke weken worden er extra toiletwagens op het terrein geplaatst. De kampstaf geeft aan welke toiletten voor wie zijn. 

Wie maakt de toiletten schoon?

Als groep maak je dagelijks zelf de eigen toiletten schoon en je levert ze ook schoon op aan het eind van het kamp. Volg hierbij deze richtlijnen van het RIVM: https://www.rivm.nl/hygienerichtlijnen/kampeergelegenheden

Kunnen wij douchen?

Ja, tijdens het inschrijven op de aankomstdag kan je ook inschrijven op een tijdslot om in ‘t Gemak te kunnen douchen en wassen. Buiten dit tijdslot kan je niet met je groep of bubbel het gebouw in. Dit betekent wel dat je misschien wat later op de ochtend of ergens in de middag een keer de mogelijkheid hebt om te douchen. Het doucheschema wordt met de contactpersonen gedeeld. Na het douchen moeten jullie de ruimte ook weer schoonmaken.

Waar halen wij (drink)water?

(Drink)water is gewoon te halen bij de watertappunten. Zorg dus voor voldoende jerrycans. En ook voor wasteiltjes om regelmatig handen te kunnen wassen. Bij ‘t Gemak is ook warm water te verkrijgen. 

Mogen we afwassen, wassen en/of tanden poetsen bij de toiletunits of ‘t Gemak?

Nee, je kan er wel water halen. Afwassen, wassen en tandenpoetsen doe je op je eigen terrein. Vuil water kan wel weggespoeld worden in de wasbak. Maak de wasbak daarna weer schoon. Zorg ook zelf voor voldoende (papieren) handdoekjes en zeep. 

Logistiek vertrek

Hoe regelen jullie de kiss-en-ride tijdens het vertrek?

We zorgen dat dit net zo gaat als bij de aankomst, sta klaar met de kinderen en de handbagage aan het begin van het tijdslot op de parkeerplaats. Ook nu mogen de ouders niet uitstappen. Binnen het tijdslot wordt ook al het materiaal opgehaald.

Overige vragen

Hebben jullie nog ideeën voor leuke activiteiten die we in de bubbel tijdens ons kamp kunnen doen?
Op de activiteitenbank van Scouting Nederland, bij de activiteiten en de handige links op onze website, staan natuurlijk al heel veel leuke ideeën. Hier zijn er nog een paar extra:
- Masterchef Houtvuurmaal of Ready Steady Cook op het sportveld. Regel zelf de ingrediënten en de patrouilles. Kampvuurbakken zijn bij ons te leen.
- Pionier een levend tafelvoetbalspel (zie activiteitenbank)

- Ontbijten op het strand tijdens zonsopkomst

Ik heb nog een andere vraag, wie kan ik daarvoor het beste mailen?

Het team dat de reserveringen doet is, zoals jullie je kunnen voorstellen, overspoeld met boekingen, afzeggingen en vragen. Om ze te kunnen ontlasten krijgt de persoon die gereserveerd heeft een mail met daarin o.a. het mailadres van de diensdoende kampstaf. Alle vragen die niet met de reservering te maken hebben kan je aan je eigen kampstaf stellen. Hoe leuk is dat! Nog geen mail ontvangen? Dan komt deze er binnenkort aan. Je kan ook via Facebook contact opnemen, dan stuurt het FB team je vraag door. Geef je dan de datum door dat je komt kamperen? Vergeet niet dat wij, net als jullie, dit als vrijwilliger doen, vaak naast een baan of studie. Dus soms duurt het toch echt langer dan een dag voor je antwoord krijgt.