Buiten de hekken van het Naaldenveld zijn ook diverse kant en klare activiteiten om te doen. Enkele daarvan zijn door het spelteam van het Naaldenveld in elkaar gezet. Hebben jullie zelf ook een mooie hike gemaakt in de buurt en willen jullie andere scouts hier ook van laten genieten, mail deze dan naar het spelteam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook horen wij het graag als er wijzigingen moeten worden aangebracht in de bestaande hikes. Zorg er altijd voor dat je de routes vlak voor je kamp print, dan heb je de meest actuele versie. De antwoorden van de speurtochten en hikes staan natuurlijk niet op het internet. Dat zou het voor de hikelopers te makkelijk maken! De verantwoordelijk leiding kan deze inzien bij de kampstaf of opvragen op bovenstaand mail adres. De routes kan je hier downloaden.

 fototocht

Fototocht omgeving Naaldenveld

Even de benen strekken? Dit rondje is 5 km en start bij de ingang van het Naaldenveld. Je kan de speurtocht hier downloaden. Gebruik deze tocht als kant-en-klare speurtocht of pas hem eerst aan aan je thema met eigen opdrachten en/of vragen.

Zandvoort raadhuis

Speurtocht door Zandvoort

Een scouting-speurtocht door Zandvoort, voor DWEK (7 tot 12 jaar) en (jonge) scouts, met en kralenroute, een stukje kruispuntenroute en een vragenroute. Tijdens deze tocht kom je langs de mooiste plekjes van Zandvoort en kun je uiteraard het strand niet overslaan. Je kan de speurtocht hier downloaden.
De route is ongeveer 2,5 km.
Gratis.

zandvoort lucht

GPS spel door Zandvoort 

We hebben ook een GPS spel door Zandvoort liggen. Dit is geen vaste route. Scouts, explorers of stamleden kunnen hun eigen weg bepalen. Speel het individueel of in teams. Wie heeft op de afgesproken tijd de meeste antwoorden weten te vinden? Je kan het spel hier downloaden. Kan lopend of op de fiets.
De route-afstand is variabel.
Gratis.

ruine

Fietshike door Bloemendaal naar Santpoort

Wil je iets verder weg, dan is deze fietshike misschien iets voor jou. Je doet dan een stukje oleaat, stripkaart, foto- én kruispuntenroute. Neem de tijd en bezoek halverwege de ruïne van Brederode. Kijk voor de openingstijden wel even van te voren op de website van de ruïne. Als je een kortere afstand wilt fietsen, dan kun je bijvoorbeeld de ruïne van Brederode als eindpunt maken en vanaf daar gezamenlijk terugreizen. Voor degene die de uitdaging in het lopen zoeken, deze hike is ook lopend te doen! Je kan de route hier downloaden.
De route is ongeveer 27 km.
Gratis.

wandelschoenen

Tweedaagse hike

Wil je nog langer onderweg zijn, kijk dan eens naar de tweedaagse hike. Stripkaart, foto-route, bolletje-pijltje, oleaat, kruispuntenroute, je hebt alle technieken nodig. Wil je overnachten vergeet dan niet tijdig te reserveren. Je kan de route en de kaart van het kampterrein hier downloaden.
De route op dag 1 is ongeveer 16 km, de terugweg is ongeveer 13 km.
Gratis (wel kosten voor de overnachting).

jamboree

Herdenkingsmonument

Ooit wel eens gehoord van de Wereldjamboree in Nederland? In 1937 was deze in Vogelenzang, een dorp vlakbij het Naaldenveld. Het herdenkingsmonument is vlakbij en zeker een bezoekje waard. Bekijk de route hier.
Gratis.

Geocachingkist

Geocaching

In de Amsterdamse Waterleidingduinen kan je een mooie geocache vinden waarbij je ook in en langs oude bunkers komt: GC1ZFEQ Liebe im Krieg. Deze wordt niet door het Naaldenveld onderhouden.

 

hert

Damherten spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Dit prachtige gebied met wandelroutes wordt gebruikt als waterwingebied voor de stad Amsterdam. Naast een veelzijdige flora kun je hier heel makkelijk damherten spotten. Volstrekt uniek is dat je niet op de paden hoeft te blijven maar letterlijk en figuurlijk door het gebied mag struinen. Bezoekerscentrum de Oranjekom informeert op een boeiende wijze over dit magnifieke gebied. Voor de AWD moet toegang betaald worden (Kinderen tot 18 jaar gratis). Dagkaarten zijn te koop bij de ingang van de Waterleidingduinen, bij Pannekoekenhuis 'De Duinrand'. De Waterleidingduinen zijn alleen lopend toegankelijk. Het gebied is van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk voor wandelaars.

Zandvoort zee

Strand en Juttersmuzeeum

Het strand van Zandvoort ligt vlakbij! Kuilen graven, zwemmen in de zee, zandkastelen bouwen of lange wandelingen maken. Er is hier voor iedereen iets leuks te doen. Ontdek ook de wondere wereld van het strandjutten en zie met eigen ogen wat voor wonderlijks de zee te bieden heeft. Ga je de zee in, doe het dan veilig. In het aan het strand gelegen JuttersmuZEEum kom je ogen tekort. 
Gratis.

Haarlem

Haarlem

Dagje naar Haarlem? Goed te doen op de fiets of met de bus of trein. Neem dan bijvoorbeeld ook eens een kijkje bij het oudste (en volgens ons ook leukste) museum van Nederland: het Teylers museum. Boek een rondleiding in een oude gevangenis, ga langs bij molen de Adriaan of een van de prachtige hofjes. Stoer doen kun je bij de indoor-klimmuur of door met een kano door Haarlem te gaan. 

Amsterdam

Amsterdam

Met een rondvaartboot door de grachten, slenteren door de Jordaan, naar het science centre Nemo, scheepvaartmuseum of gewoon lekker shoppen. Het kan allemaal hier. Met de trein ben je vanaf station Heemstede-Aerdenhout in 21 minuten op Amsterdam Centraal.

klimmuur spaarnwoude

Recreatiegebied Spaarnwoude

Actieve groep? Neem dan eens een kijkje bij recreatiegebied Spaarnwoude. Hier kan je o.a. kanoën, roeien, vlotten bouwen, skieën, skeeleren en klimmen op een outdoor-klimmuur. 

mijnen

Bunkerwandeling

Ga mee op onderzoek in de Amsterdamse Waterleidingduinen en ontdek onder leiding van een deskundige gids de Duitse bunkers uit WO II. Talloze bunkers kunnen bezocht worden. De gids geeft uitleg over de functie hiervan, over het leven in oorlogstijd en nog veel meer! Zaklantaarns en stevig schoeisel wordt aangeraden, de meeste bunkers bevinden zich buiten de gebaande wegen. Meer informatie bij de VVV van Zandvoort. Het bunker museum in IJmuiden is ook de moeite waard. Of maak zelf een bunkerwandeling.

scotsehoog

Nationaal Park Zuid-Kennemerland 

Dit circa 3800 ha grote gebied is één der bekendste nationale parken van Nederland. Je vindt hier uitgestrekte duinen, meertjes en talloze bosschages. Een speciaal gebied is afgerasterd voor wisenten, oerrunderen die alleen nog in afgelegen delen van Oost-Polen en Wit-Rusland leven. Andere begrazers die je hier kan aantreffen zijn Schotse Hooglanders en Konik paarden, dieren die uitstekend zijn opgewassen tegen het ruwe leefklimaat in de duinen. 
Je kunt in 't Wed, ingang bij de Zeeweg in Overveen, zwemmen in natuurwater!

hike

Hikes gemaakt door groepen 

Kijk ook eens in deze map om inspiratie op te doen. Hier staan hikes gemaakt door groepen die bij ons gekampeerd hebben. Deze worden overigens niet door ons nagelopen. Van te voren nalopen en eventueel aanpassen is sterk aangeraden!

 

 

Fietshike zelf maken? 

Kijk eens op de website van Fietsknoop. Hier vind je een handige routeplanner om zelf je route te maken!

Nog meer inspiratie nodig? Kijk eens bij de handige links voor nog meer ideeën.